Pages - Menu

miércoles, 22 de mayo de 2013

Prajitura cu mere si crema de zahar ars

         Prajitura cu mere si crema de zahar ars












Ingrediente:

Blat:

4 oua,
120 gr zahar,
150 gr faina,
un praf de sare,
1 praf de copt.

Crema:

3 oua,
700 ml lapte,
150 gr zahar,
 vanilie,
100 gr zahar pentru caramel.

Umplutura:

 5 mere

Mod de preparare:

Intr-un vas din Yena punem zaharul pentru caramelizat si se lasa pe flacara usor sa se topeasca, cand este topit si are o culoare maronie se misca vasul astfel incat sa se tapeteze cu zahar ars. Separat se curata merele, se taie rondele si se pun peste zahar ars. Se introduce vasul in cuptor si se lasa cca 10 minute. In acest timp omogenizam zaharul cu ouale , vanilie si lapte. Aceasta compozitie se toarna peste mere si se lasa la cuptor pana se incheaga si apare sirop deasupra. crema fiind gata se adauga blatul
care se realizeza astfel: albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt gata se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri, sare. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta se toarna peste crema de zahar ars. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala. Dupa coacere se lasa la rece pentru 1-2 ore. Pentru servire se rastoarna pe o tava , astfel incat crema apare deasupra impreuna cu merele iar blatul in partea de jos. Se portioneaza in forme dupa imaginatie.

Servire:

Se serveste rece dupa preferinta cu frisca.

No hay comentarios:

Publicar un comentario