Pages - Menu

viernes, 24 de mayo de 2013

Prajitura cu mere si biscuite

                 Prajitura cu mere si biscuite












Ingrediente:

Blat:

6 oua,
120 gr zahar,
1/2 plic praf de copt,
150 gr faina,
1 praf de sare.

Umplutura:

4 mere,
100 gr unt,
 10 gr stafide,
 rom,
100 gr zahar

Decor:

 biscuiti rasi

Mod de preparare:

Prepararea blatului: dupa separarea oualelor, batem albusurile cu 40 ml apa calda, adaugam zaharul treptat si se bate bine astfel incat daca intoarcem bolul, albusul sa nu cada. Se mixeaza si galbenusurile cu 10 ml apa calda, se adauga peste albusuri. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea si se amesteca cu albusurile si galbenusurile. Se amesteca usor , compozitia obtinuta se pune la copt intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul incalzit si se lasa pana se coace. Dupa coacere se lasa sa se raceasca. Pentru umplutura avem nevoie de mere coapte, se curata de coaja si se rad. Intr-o cratita punem zaharul, merele rase, untul si stafidele. Se amesteca usor si se pun la fiert la foc mic. Se amesteca pe parcursul fierberii si se lasa sa fiarba pana se incorporeaza 3 sferturi din zeama. Cand este gata se lasa sa se raceasca, se adauga la sfarsit rom.Pentru decor avem nevoie de biscuiti, calitate superioara pe care ii radem sau ii zdrobim cu merdeneaua. Pe o tava mai mare se pune o foaie de blat, se adauga 1/3 din umplutura se uniformizeaza si se adauga si a doua foaie. Deasupra punem restul de umplutura, uniformizam si presaram biscuiti rasi. Se lasa la rece pentru 1 ora si se portioneaza. Este o prajitura foarte delicioasa.

Servire:

Se serveste rece.

No hay comentarios:

Publicar un comentario