martes, 7 de mayo de 2013

Inghetata de menta

                         Inghetata de menta













Ingrediente:

100 gr menta proaspata,
 1 cutie de mascarpone,
700 gr frisca,
200 ml lapte,
4 galbenusuri,
200 gr zahar.

Mod de preparare:

Galbenusurile se freaca cu zahar apoi putin cate putin adaugam laptele pana se incorporeaza. Se pune vasul pe o baie de abur si amestecam continuu pana compozitia incepe sa capete consistenta . Se ia vasul de pe baia de abur si se lasa la rece. Cand compozitia s-a racit se amesteca cu frunzele de menta proaspata maruntite. Se mixeaza cca 2 minute apoi se strecoara. Separat se bate frisca cu zahar, cand devine spumanta adaugam mascarpone si compozitia cu menta. Se omogenizeaza bine si se pune in forme la rece. Cand este gata se pune in cupe si se decoreaza cu frunze de menta proaspete.

 
Servire:

Se serveste rece.

No hay comentarios:

Publicar un comentario