martes, 7 de mayo de 2013

Clatite cu lamaie

                           Clatite cu lamaie

 









Ingrediente:

Foi de clatita:

2 oua,
500 ml lapte,
vanilie,
 50 gr zahar,
200 gr faina ,
1 praf de sare,
20 ml ulei.

Umplutura:

100 gr branza dulce,
coaja rasa de lamaie,
 40 gr zahar farin,
 50 gr frisca.

Decor:
 zahar pudra,
smanatana dulce,
coaja de lamaie.

Mod de preparare:

Intr-un vas spargem ouale adaugam lapte, zahar, vanilie se mixeaza bine. Se adauga faina , amestecam usor apoi mixam astfel incat sa obtinem o compozitie de clatite omogena de consistenta unei smantani subtiri. Intr-o tigaie se adauga cateva picaturi de ulei, se pune pe flacara apoi se adaugam un lus ( polonic) de compozitie , miscam circular, in asa fel incat sa acoperiti tot fundul cu un strat cat se poate de subtire si de uniform.Se prajeste fiecare clatita aproximativ 1 minut.
Umplutura: branza se mixeaza cu zaharul farin, coaja de lamaie rasa si frisca.
Foile de clatite se umplu , se impaturesc si se decoreaza cu smantana dulce si coaja de lamaie.

Servire:

Se servesc calde.

No hay comentarios:

Publicar un comentario