Ciocolata de casa cu alune de padure
Ingrediente:
500 gr zahar,
500 gr lapte praf,
50 gr cacao,
1 pachet de margarina,
vanilie,
100 gr alune de padure,
rom.
Mod de preparare:
Se pune zaharul intr-o cratita cu 100 ml apa, astfel incat sa se umezeasca. Se pune la foc mediu si se amesteca.
Dupa ce a inceput sa fiarba se lasa 5 minute. Separat se amesteca laptele cu cacao si margarina cuburi, toate acestea se adauga in siropul format, se amesteca foarte bine si repede ca sa se omogenizeze compozitia, maxim 1 minut se tine pe foc. Se adauga rom, vanilie si amestecam. Intr-o tava unsa cu foarte putin ulei sau tapetata cu folie mai groasa, se toarna comopzitia , se intinde , se adauga alunele din loc in loc si se lasa sa se raceasca.
Se pune la rece si se taie dupa preferinta, apoi se poate ambala in folie.
Servire:
Se serveste rece.

No hay comentarios:
Publicar un comentario