jueves, 9 de mayo de 2013

Choux a la creme

                           Choux a la creme


 









Ingrediente:

Coji:

100 ml ulei,
200 ml apa, 2
00 gr faina,
5 oua,
un praf de sare.

Crema:

200 gr amidon,
 700 ml lapte,
 3 oua,
 180 gr zahar,
50 ml lapte pentru dizolvat amidonul,
vanilie,
un praf de sare.

Decor:

 zahar farin vanilat.

Mod de preparare:

Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana atinge punctul de fierbere, se adauga intreaga cantitate de faina, se amesteca cu paleta repede pentru a asigura inglobarea intregii cantitati de faina, pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului. Se retrage continuand amestecarea pana scade temperatura. Se incorporeaza ouale ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer. Turnarea aluatului se face cu posul cu dui sub forma de aveline. Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (180 gr), apoi la temperatura moderata (120 gr), fara a deschide cuptorul in primele 10-15 minute. Coaja dupa coacere trebuie sa fie uscata. Capacele de choux a la creme se taie . Crema:intr-un vas punem laptele la fiert. Intr-un vas separat se amesteca ouale, cu zahar, praf de sare, amidonul, si turnam lapte rece astfel incat sa putem omogeniza. Cand laptele a inceput sa dea in clocot se adauga acesta compozitie, se amesteca continuu pana obtinem o crema omogena. Se adauga vanilie.Cojile se umplu cu crema de vanilie calda. Cand crema s-a racit se adauga o avelina din frisca. Se pun capacele si se presara zahar farin vanilat.

Servire:

Se servesc reci.

No hay comentarios:

Publicar un comentario