Pages - Menu

miércoles, 15 de mayo de 2013

Budinca din gris cu sirop

                    Budinca din gris cu sirop











Ingrediente:

300 gr gris,
 4 oua,
150 gr zahar,
 1,200 ml lapte,
 vanilie,
 sare,
sirop de fructe 250 ml,
 unt pentru uns tava.

Mod de preparare:

Intr-o cratita punem lapte la fiert, cand a dat in clocot se adauga grisul in ploaie putin, cate putin, amestecand mereu. Se continua fierberea la foc moderat amestecand continuu. Se adauga zaharul si sarea cu cateva minute inainte de terminarea fierberii. Se adauga vanilia si se lasa sa se raceasca. Grisul fiert si racit se amesteca cu galbenusurile si albusurile batute spuma. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu unt . Se niveleaza suprafata si se coace in cuptor cca 20-30 minute. Dupa cocere budinca se lasa sa se raceasca putin si se portioneaza.

Servire:

Se serveste cu sirop de fructe deasupra. Se poate servi calda sau rece.

No hay comentarios:

Publicar un comentario