Budinca de vanilie cu zmeura
Ingrediente:
Crema de vanilie:
800 ml lapte ,
3 oua,
250 gr zahar,
150 gr amidon,
vanilie.
Decor:
zmeura,
frunze de menta ,
zahar vanilat.
Mod de preparare:
Zmeura se spala si se lasa la scurs.
Laptele 600 ml se pune la fiert, separat ouale, zaharul si amidonul se amesteca, apoi se subtiaza cu 200 ml lapte rece.In momentul cand laptele a dat in fiert se adauga compozitia formata si se amesteca continuu. Se lasa sa fiarba incontinuare pana ce se ingroasa.
Se ia de pe foc, se adauga vanilia, amestecam , apoi se toarna fierbinte in cupe. Se lasa la rece cca 30 min. Cand crema s-a racit punem deasupra zmeura astfel incat sa acopere toata crema, se decoreaza cu frunze de menta si se pudreaza cu zahar vanilat.
Servire:
Se serveste rece.

No hay comentarios:
Publicar un comentario