Pages - Menu

domingo, 28 de abril de 2013

Tort diplomat cu stafide

                         Tort diplomat cu stafide











Ingrediente:

Blat:

piscoturi

Crema:

 5 oua,
15 gr gelatina,
700 gr frisca,
200 ml lapte,
150 gr zahar,
50 gr stafide,
rom.

Sirop:

100 gr zahar,
 150 gr apa,
rom,
vanilie.

Decor:

frisca,
 frunze de ciocolata.

Mod de preparare:

Intr-o cratita punem, gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale si punem pe Baine-Marie, amestecam din cand in cand. Cand s-a ingrosat o luam si o lasam la racit. Intr-o forma , sau cratita punem o folie, in siropul rece trecem piscoturile rapid si captusim forma. Stafidele tinute in rom si zahar minim 1 ora . Se bate frisca spuma . Cand crema este aproape rece se adauga stafidele aromate in rom si amestecam putin. Se adauga apoi frisca si se amesteca usor. Se toarna aceasta compozitie in forma cu piscoturi. Se pune la rece si se lasa minim 4 ore, este gata cand crema este bine inchegata. Se bate frisca pentru decor, si cu ajutorul ciocolatei formam frunze dupa preferinta. Se decoreaza cu frisca batuta si frunze de ciocolata.

Servire:

Se serveste rece.

Sugesti:

Frisca pentru aceasta reteta se poate obtine si din frisca vegetala, zahar, smantana mai grasa si lapte.

No hay comentarios:

Publicar un comentario