Pages - Menu

domingo, 28 de abril de 2013

Prajitura Nufar

                        Prajitura Nufar



 








Ingrediente:

Blat:

5 oua,
30 gr cacao,
120 gr faina,
1 praf de copt,
 120 gr zahar.

Crema:

2 oua,
100 ml lapte,
 200 gr zahar,
250 gr unt sau margarina,
rom,
150 gr ciocolata menaj,
50 ml frisca lichida

Sirop:

 150 gr zahar,
400 ml apa,
 rom.

Decor:

 ciocolata cuvertura,
 frisca ,
 jeleu rosu.

Mod de preparare:

Albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam galbenusurile , sare. Cand albusurile sunt gata se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri, sare, cacao.

Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao.

Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se lasa la copt in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala.

Cand s-a racit se taie in trei foi.

Sirop

In 400 ml apa, adaugam 150 gr zahar si punem la fiert.

Dupa ce a dat in clocot si a fiert cca 5 minute, se ia de pe foc, se adauga rom .

Crema

Intr-o cratita amestecam ouale cu zahar, frisca lichida, lapte, ciocolata.

Se pune pe foc si se amesteca continuu pana cand incepe sa se ingroase.

Se ia de pe foc , se pune la racit , se adauga romul si margarina sau untul.

Cand crema este aproape rece se omogenizeaza foarte bine pana devine spumanta.

Finisare

Pe o tava punem putin sirop, apoi prima foaie de blat. Se insiropeaza , se pune un strat de crema, se intinde uniform . Se adauga a doua foaie, se insiropeaza, se adauga ultimul start de crema, apoi ultima foaie si stropim cu sirop.

Se introduce la congelator cca 20 minute dupa ce am adaugat o tava peste blat cu o mica greutate, astfel incat sa devine uniform.
Se inlatura marginile.

Cu ajutorul unui cutit cu lama incalzita se portioneaza blatul , in principiu cca 20 bucati.
Din hartie de copt obtinem niste fasii peste care intindem ciocolata cuvertura.
Fiecare prajitura se imbraca in hartia cu ciocolata si se pune rapid pe o tava. Dupa ce am imbracat toate prajiturile se pun la rece pentru 5 min. Se inlatura hartia cu grija.
Se pun pe chese, apoi pe o tava de prezentare.

Se umplu cu frisca batuta , apoi se decoreaza cu jeleu.

Servire:

Se servesc reci.

No hay comentarios:

Publicar un comentario