Ingrediente:
Aluat:
400 gr faina,
200 gr unt,
1/2 praf de copt,
2 linguri smantana,
2 plicuri zahar vanilat.
Pentru uns tarta :
1 ou + 20 ml lapte + 20 gr zahar.
Umplutura:
6 mere potrivite,
50 gr zahar,
50 gr unt,
1 plic de vanilie.
Mod de preparare:
Se framanta pana obinem un aluat omogen apoi se pune la frigider pentru 1 ora si 30 min.
Separat pregatim umplutura: merele se curata de coaja si mijloc , se taie cubulete si se pun in unt topit cu zahar. Se lasa sa se caleasca cca 10 min.
Se adauga vanilia si se lasa sa se racesca.
Aluatul se imparte in 2 parti, prima foaie de pune intr-o forma de tarta unsa cu unt, se adauga merele si se intind intr-un strat uniform.
Se adauga a doua foaie , se inlatura surplusul de aluat, se unesc cele doua foi rasucind apoi taie usor cu un cutit ascutit conferind forma de steluta. Se unge cu ou batut cu lapte si zahar.
Se introduce in cuptorul incalzit si se lasa cca 20 min , pana devine aurie.
Se serveste rece dupa preferinta pudrata cu zahar vanilat.
Pofta Buna!

No hay comentarios:
Publicar un comentario