Pages - Menu

domingo, 28 de abril de 2013

Prajitura diplomat cu capsuni

              Prajitura diplomat cu capsuni












Ingrediente:

Blat:

5 oua,
30 gr cacao,
 120 gr faina,
1 praf de copt,
120 gr zahar.

Crema:

3 oua,
100 gr zahar,
 100 ml lapte,
vanilie,
10 gr gelatina,
500 gr frisca.

Umplutura:

500 gr capsuni,
200 gr zahar.

Sirop:

siropul format de la capsuni plus 100 ml apa plata.

Glazura:

200 gr margarina,
 30 gr cacao,
 200 gr zahar,
vanilie.

Decor:

fisca ,
 capsuni,
frunze de menta.

Mod de preparare:

Capsunile se spala bine, fiecare capsuna se taie in felii, se pun intr-un bol apoi adaugam zaharul( 200 gr). Se lasa la rece cca 1 ora. Blat: albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala. Cand s-a racit se taie in doua foi. Crema: Intr-un vas punem, gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale omogenizam si punem pe Baine-Marie. Se amesteca din cand in cand. Cand s-a ingrosat luam vasul de pe baia de abur si lasam la racit. In forma in care am copt blatul punem folie alimentara, se adauga prima foaie de blat, apoi o stropim cu siropul de capsuni. Se spumeaza frisca cu vanilie. Cand crema este aproape rece se adauga frisca batuta spuma si se amesteca usor pana obtinem o compozitie uniforma. Peste prima foaie de blat punem crema diplomat, iar deasupra adaugam felii de capsuni din sirop. Se pune a doua foaie de blat si se insiropeaza. Se introduce la rece pentru 3 ore. In acest timp pregatim glazura. Intr-un vas punem zaharul, margarina si cacao, se amesteca bine si se pune la foc mic . Se amesteca pana incepe sa fiarba. Se lasa la fiert cca 3 minute. Trebuie sa aiba consistenta unui sirop vascos. Prajitura se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama incalzita, fiecare prajitura care se trece prin glazura se pune pe o tava , si se introduce la rece cca 5 minute. Se scot din tava cu ajutorul unui cutit cu lama subtire si se pun pe chese (hartie pentru prajituri). Se decoreaza fiecare cu frisca , felii de capsuni si frunzulite de menta.

Servire:

Este un desert minunat! Se serveste rece.

No hay comentarios:

Publicar un comentario