Clatite cu ciocolata
Ingrediente:
Foi de clatita:
2 oua,
500 ml lapte,
vanilie,
50 gr zahar,
20 gr cacao,
150 gr faina ,
1 praf de sare,
20 ml ulei.
Umplutura:
200 ml frisca,
100 gr zahar,
sos de ciocolata,
rom.
Decor:
zahar pudra,
sos de ciocolata.
Mod de preparare:
Intr-un vas spargem ouale adaugam lapte, zahar, vanilie se mixeaza bine. Se adauga faina amestecata cu cacao , amestecam usor apoi mixam astfel incat sa obtinem o compozitie de clatite omogena de consistenta unei smantani subtiri. Intr-o tigaie se adauga cateva picaturi de ulei, se pune pe flacara apoi se adaugam un lus ( polonic) de compozitie , miscam circular, in asa fel incat sa acoperiti tot fundul cu un strat cat se poate de subtire si de uniform.Se prajeste fiecare clatita aproximativ 1 minut.
Umplutura: Frisca se bate cu zahar si zahar vanilat pana capata consistenta si este spumata bine. Se adeauga sosul de ciocolata , romul si mixam. Foile de caltite se umplu si se decoreaza cu ajutorul unui pos cu sprit. Se decoreaza cu sirop de ciocolata si crema folosita la umplere.
Servire:
Se servesc reci.

No hay comentarios:
Publicar un comentario