Pages - Menu

domingo, 28 de abril de 2013

Clatite cu ciocolata

                      Clatite cu ciocolata

 











Ingrediente:

Foi de clatita:

2 oua,
500 ml lapte,
vanilie,
50 gr zahar,
 20 gr cacao,
150 gr faina ,
 1 praf de sare,
20 ml ulei.

Umplutura:

200 ml frisca,
 100 gr zahar,
sos de ciocolata,
 rom.

Decor:

zahar pudra,
sos de ciocolata.


Mod de preparare:

Intr-un vas spargem ouale adaugam lapte, zahar, vanilie se mixeaza bine. Se adauga faina amestecata cu cacao , amestecam usor apoi mixam astfel incat sa obtinem o compozitie de clatite omogena de consistenta unei smantani subtiri. Intr-o tigaie se adauga cateva picaturi de ulei, se pune pe flacara apoi se adaugam un lus ( polonic) de compozitie , miscam circular, in asa fel incat sa acoperiti tot fundul cu un strat cat se poate de subtire si de uniform.Se prajeste fiecare clatita aproximativ 1 minut.
Umplutura: Frisca se bate cu zahar si zahar vanilat pana capata consistenta si este spumata bine. Se adeauga sosul de ciocolata , romul si mixam. Foile de caltite se umplu si se decoreaza cu ajutorul unui pos cu sprit. Se decoreaza cu sirop de ciocolata si crema folosita la umplere.

Servire:

Se servesc reci.

No hay comentarios:

Publicar un comentario