Prajitura de ciocolata
Ingrediente:
Blat:
7 oua,
30 gr cacao,
30 ml apa rece,
170 gr faina,
1 praf de copt,
200 gr zahar,
2 plicuri zahar vanilat.
Umplutura:
250 gr margarina,
100 gr ciocolata cu lapte,
40 gr cacao,
150 gr zahar,
10 ml rom.
Mod de preparare:
Blat: albusurile impreuna cu apa rece se bat spuma, apoi adaugam treptat zaharul , separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala. Cand s-a racit se taie in trei foi. Separat intr-un vas punem margarina , ciocolata rupta bucatele, cacao si zaharul la foc mic amestecand continuu. Cand obtinem o compozitie omogena si a inceput sa fiarba mai lasam cca 2 minute si o punem la racit. Se adauga rom , amestecam si umplem blatul. Vom obtine trei foi si doua straturi de crema, iar deasupra prajiturii vom intinde un strat fin de crema. Se introduce la rece pentru cca 3 ore. Se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama incalzita. Se decoreaza dupa preferinta.
Servire:
Se serveste rece. Un desert minunat!

No hay comentarios:
Publicar un comentario