Pages - Menu

domingo, 28 de abril de 2013

Placinta cu branza dulce

                   Placinta cu branza dulce











Ingrediente:

400 gr foi placinta,
200 gr unt sau margarina.

Umplutura:

2 oua,
400 gr branza proaspata dulce,
 coaja rasa de lamaie,
100 gr zahar,
 40 gr gris,
 2 plicuri zahar vanilat,
100 ml lapte caldut.

Decor:

zahar pudra.

Mod de preparare:

Pregatim umplutura: ouale se amesteca cu zaharul, se adauga coaja de lamaie, branza proaspata, grisul, vanilia, si amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Untul se topeste. Intr-o tava intinsa tapetata cu hartie de copt, se adauga jumatate din cantitatea de foi, unse intre ele cu unt topit. Se adauga umplutura , apoi restul de foi unse intre ele cu unt. Se portioneaza dupa preferinta si se introduce in cuptorul incins. Cand placinta incepe sa capete volum se adauga laptele caldut peste si se introduce din nou la cuptor. Se lasa pana devine auriu-roscat.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca cateva momente.

Servire:

Se pudreaza cu zahar farin. Se serveste calda sau rece.

No hay comentarios:

Publicar un comentario