Pages - Menu

lunes, 22 de abril de 2013

Prajitura cu portocale

                      Prajitura cu portocale













Ingrediente:

Blat:

5 oua,
30 ml apa rece,
 120 gr zahar,
150 gr faina,
 1/2 praf de copt,
 un praf de sare.

Crema:

250 gr frisca vegetala ,
50 gr smantana,
 30 ml lapte ,
100 gr zahar,
 vanilie,
sucul proaspat de la 2 portocale,
 1 plic gelatina .

Sirop:

 sucul de la o portocala,
 50 gr zahar,
100 ml apa,
vanilie.

Decor:

 ciocolata cuvertura alba,
frisca,
portocale confiate.


Mod de preparare blat:

Albusurile se bat spuma cu zahar si apa rece, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare.
Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri.
Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt .
Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit.
Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala.
Se lasa la racit, apoi se taie in 2 foi.

Crema:

Frisca vegetala se amesteca cu zahar, lapte, smantana, vanilie si se mixeaza.
Peste frisca spumata se adauga trepat sucul de portocala, gelatina dizolvata in apa calda si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Sirop:

Intr-un bol se adauga zaharul, vanilia, apa si sucul de la o portocala.
Se amesteca pana la dizolvarea completa a zaharului.

Asamblare:

In tava in care am copt blatul se pune folie alimentara si asezam prima foaie de blat.
Se stropeste cu sirop si adaugam crema intr-un strat uniform.
Se aseaza a doua foaie si se stopeste cu sirop.
Se introduce la rece si se lasa cca 2-3 ore.

Dupa racire se portioneaza si se glazureaza cu ciocolata alba topita in baine-marie.
Se decoreaza cu aveline de frisca si cubulete de portocale confiate.

No hay comentarios:

Publicar un comentario