Prajitura cu lamaie
Ingrediente:
Blat:
6 oua,
120 gr zahar,
1/2 plic praf de copt,
150 gr faina,
1 praf de sare.
Crema:
600 ml lapte,
2 oua,
50 gr faina,
150 gr zahar,
vanilie,
1 lamaie,
250 gr unt,
1 praf de sare.
Decor:
nuca de cocos
Mod de preparare:
Prepararea blatului: dupa separarea oualelor, batem albusurile cu 40 ml apa calda, adaugam zaharul treptat si se bate bine astfel incat daca intoarcem bolul, albusul sa nu cada. Se mixeaza si galbenusurile cu 10 ml apa calda, se adauga peste albusuri. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea si se amesteca cu albusurile si galbenusurile. Se amesteca usor , compozitia obtinuta se pune la copt intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul incalzit si se lasa pana se coace. Dupa coacere se lasa sa se raceasca si se portioneaza in 2 foi. Crema: 500 ml laptele se pune la fiert, separat intr-un bol mixam zaharul cu ouale, faina, 100 ml lapte, un praf de sare, vanilie si se toarna cand laptele a dat in clocot. Se amesteca continuu pana se ingroasa. Se lasa cateva minute sa fiarba si se pune la racit. Cand s-a racit in proportie de 90% se adauga untul , coaja si zeama de la o lamaie si se mixeaza. Blatul se umple cu crema intr-un strat potrivit, se adauga a doua foaie, deasupra se adauga un strat subtire de crema si se presara nuca de cocos. Se portioneaza dupa preferinta.
Servire:
Se serveste rece.

No hay comentarios:
Publicar un comentario