domingo, 21 de abril de 2013

Orez cu lapte

                           Orez cu lapte



 








Ingrediente:

350 gr orez bob rotund,
1 litru lapte,
cateva fire de sofran,
4 plicuri zahar vanilat,
150 gr zahar,
 1 praf de sare.

Decor:

frisca ,
capsuni,
sirop de menta

Mod de preparare:
Orezul se spala in mai multe ape, pana cand apa ramane limpede, apoi se pune in laptele fierbinte cu sare.
Se lasa sa fiarba la foc mic , amestecand continuu.
Cand orezul este aproape fiert (cu 10 min inainte), se adauga sofranul , zaharul si se fierbe amestecand continuu pana devine cremos.
la final se adauga zaharul vanilat, amestecam si se pune in boluri.
Cand s-a racit complet se scoate din boluri pe farfurioare, se decoreaza cu frisca batuta, capsuni proaspete si sirop de menta.
Este un desert racoros si delicios!

Pofta Buna!



 

No hay comentarios:

Publicar un comentario