Ingrediente:
250 gr unt ,
180 gr zahar,
5 oua,
2 plicuri zahar vanilat,
1 praf de sare,
1 praf de copt,
300 gr faina.
Umplutura :
cirese,
rom,
30 gr zahar.
Decor:
zahar farin.
Mod de preparare:
Ciresele curatite de sambure se tin cu zahar si rom la rece cel putin 1 ora.
Untul se mixeaza cu zaharul pana obtinem o compozite omogena.
Adaugam pe rand ouale si mixam continuu.
Adaugam praful de sare, vanilia si faina amestecata cu praful de copt.
Se amesteca pana obtinem o compozitie uniforma. Intr-o tava cu forme de briose punem chese iar in fiecare chesa turnam compozitia de briose cu ajutorul unui pos cu dui.
Am pus un strat , am adaugat 4 jumatati de ciresa (adica 2 cirese, dar fara sambure) iar un strat de compozitie, apoi iar cirese.
Se introduce tava in cuptorul incalzit si se lasa la copt. Cand au capatat o culoare aurie se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Cand s-au racit se pudreaza cu zahar farin.
Se servesc alaturi de cafea sau ceai.

No hay comentarios:
Publicar un comentario