lunes, 1 de abril de 2013

Mancare de spanac

                             Mancare de spanac


 

Ingrediente Mancare de spanac:
500 gr spanac ,

 1 ceapa,
50 ml ulei,
30 ml bulion de rosii,
3 rosii,
3 catei de usturoi,
 sare si piper dupa gust.



 
Preparare Mancare de spanac

Spanacul se curata , se spala in mai multe ape si se pune la fiert 10 min in apa clocotita cu sare.
Dupa fierbere se scoate pe un blat din lemn si se taie cu cutitul.
Intre timp, se taie ceapa marunt si se pune la calit intr-o cratita in care am incins uleiul.
Cand ceapa devine aurie se adauga bulionul , usturoiul tocat si se lasa cca 3-4 min sa se caleasca. Se adauga 50-100 ml zeama in care a fiert spanacul.
Se adauga spanacul taiat, rosiile taiate cubulete (curatate de pielita si seminte), sare si piper dupa gust.
Se lasa sa fiarba cca 5-7 min la foc potrivit.
 
Se serveste cald.
Pofta Buna!

No hay comentarios:

Publicar un comentario