Tort la metru
Ingrediente:
1 chec alb,
1 chec cu cacao,
300 gr crema de ciocolata,
ciocolata cuvertura,
zahar farin.
Mod de preparare:
Checurile se taie felii potrivite. Pe o tava incepem sa construim tortul, o felie de chec alb o lipim cu o felie de chec cu cacao si construim pana terminam feliile de chec. Dupa ce am lipit feliile intre ele cu crema, ungem tortul format cu restul de crema. Il introducem la rece pentru 10 minute. In acst timp punem la topit pe Baine Marie ciocolata cuvertura, daca este nevoie adaugam 10 ml ulei si amestecam. Scoatem tortul de la rece si turnam ciocolata topita peste tort. Se poate decora cu ajutorul unui cornet in care am pus ciocolata topita. Se introduce din nou la rece pentru 20 minute. Cand este gata se pudreaza cu zahar farin dupa preferinta si se portioneaza cu un cutit cu lama subtire si taiem pe diagonala, astfel incat sa avem o felie de tort in doua culori.
Servire:
Se serveste rece ca desert.

No hay comentarios:
Publicar un comentario