Pages - Menu

miércoles, 22 de mayo de 2013

Tort diplomat cu ananas si sirop de zmeura

    Tort diplomat cu ananas si sirop de zmeura













Ingrediente:

Blat:
 piscoturi

Crema:

5 oua,
15 gr gelatina,
700 gr frisca,
200 ml lapte,
150 gr zahar,
1 cutie de ananas.

Decor:

 frisca si sirop zmeura.

Mod de preparare:

Intr-o cratita punem, gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale si punem pe Baine-Marie, amestecam din cand in cand. Cand s-a ingrosat o luam si o lasam la racit. Intr-o forma , sau cratita punem o folie, in siropul de la ananas trecem piscoturile si captusim forma. Separat se taie anansul in feliute sau cuburi. Se bate frisca. Cand crema este aproape rece se adauga ananasul si amestecam putin. Se adauga apoi frisca si se amesteca usor. Se toarna aceasta compozitie in forma cu piscoturi. Se pune la rece si se lasa minim 4 ore, este gata cand crema este bine inchegata. Cand este gata, se decoreaza cu frisca si sirop de zmeura.

Servire:

Se serveste rece .

No hay comentarios:

Publicar un comentario