Tort cu struguri
Ingrediente:
Blat:
6 oua,
150 gr zahar,
30 ml ulei,
1 praf de copt,
150 gr faina,
20 gr cacao,
un praf sare
Crema:
3 oua,
1 plic de gelatina,
500 gr frisca,
vanilie,
200 ml lapte,
150 gr zahar,
struguri.
Sirop:
coaja de la o lamaie,
2 linguri de miere,
apa.
Decor:
frisca,
struguri,
struguri.
Mod de preparare:
Blatul se realizeza astfel: albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam uleiul, galbenusurile , sare, cacao. Cand albusurile sunt gata se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri, sare, ulei si cacao. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se lasa la copt in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala. Dupa coacere se lasa la rece, apoi se taie in doua foi. Siropul se realizeaza din 500 ml apa, miere si coaja de lamaie, se poate adauga dupa gust si cateva picaturi de zeama de lamaie. Strugurii se taie in doua, scoatem samburii si se pun intr-un bol cu zahar.
Crema se obtine altfel: intr-o cratita se amesteca zaharul, ouale, gelatina inmuiata in laptele rece cu 10 minute inainte, un praf de sare. Se pune aceasta cratita pe baine-marie si se lasa pana se ingroasa. Se pune apoi la rece, iar in acest timp batem frisca cu vanilie. cand crema este apraope rece se amesteca usor cu frisca. Obtinerea tortului : intr-o forma, sau cratita punem o folie subtire, punem prima foaie de blat, se insiropeaza, adaugam strugurii , se adauga crema, punem a doua foaie de blat si se insiropeaza. Se apasa usor astfel incat sa se inchege uniform si se da la rece pentr 2 ore. Dupa ce s-a racit bine si cele 2 ore au trecut , se rastoarna tortul pe un platou si se decoreaza cu frisca , stafide si struguri dupa preferinta.
Servire:
Este un tort delicios si foarte aromat. Se serveste rece.
Tort cu ciocolata amaruie
Ingrediente:
Blat: 6 oua, 150 gr zahar, 30 ml ulei, 1 praf de copt, 150 gr faina, 20 gr cacao, un praf sare.
Crema: 3 oua, 150 gr zahar, 100 ml lapte, 1 ciocolata amaruie 250 gr, 500 ml frisca.
Decor: ciocolata si frisca.
Mod de preparare:
Blatul se realizeza astfel: albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam uleiul, galbenusurile , sare, cacao. Cand albusurile sunt gata se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri, sare, ulei si cacao. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se lasa la copt in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala. Separat se obtine crema: intr-o cratita se amesteca ouale cu zahar, ciocolata rupta in bucatele, lapte si se pun la fiert pe foc mic. Amestecam continuu sa nu se prinda de fundul cratitei. Este gata cand s-a ingrosat.( ca idee cum este o smantana) Se pune apoi la rece. Dupa ce blatul s-a copt se lasa la rece , se taie apoi in trei foi. Crema cand s- racit se bate frisca, apoi se amesteca cu crema si se mixeaza 5 minute. Dupa toate aceste operatiuni se umple tortul : pe o tava punem prima foaie – baza, un start de crema a doua foaie, un start de crema si ultima foaie. Se imbraca tot in crema, se uniformizeaza cu ajutorul unei spatule si se decoreaza cu crema folosindu-ne de un pos cu sprit. Se decoreza cu ciocolata topita dupa preferinta.
Servire:
Se serveste rece ca desert.

No hay comentarios:
Publicar un comentario