miércoles, 15 de mayo de 2013

Tort cu cirese

                                  Tort cu cirese


 











Ingrediente:

Blat:

3 oua,
45 gr zahar,
50 gr faina,
 un praf de sare,
1 plic de zahar vanilat.

Crema:

 500 gr frisca,
100 gr cirese fara sambure,
 150 gr zahar,
 2 oua,
100 ml lapte.

Decor:

 cirese

Mod de preparare:

Blatul: Ouale se separa, batem albusurile cu 40 ml apa calda, adaugam zaharul treptat si se bate bine astfel incat daca intoarcem bolul, albusul sa nu cada. Se mixeaza si galbenusurile cu 10 ml apa calda, se adauga peste albusuri. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea, vanilia si se amesteca cu albusurile si galbenusurile. Se amesteca usor , compozitia obtinuta se pune la copt intr-o forma tapetata cu hartie de copt. Se introduce blatul in cuptorul incalzit si se lasa pana se coace. Dupa coacere se lasa sa se raceasca si se portioneaza in 3 foi.
Crema: Intr-un vas se pun ouale, zaharul, laptele, se mixeaza bine si se pune pe Baine-Marie. Se lasa pana obtinem o consistenta cremoasa. Se ia apoi de pe Baine Marie si se lasa la rece. Cand s-a racit compozitia se bate frisca. Crema obtinuta se mixeaza cu frisca batuta treptat.
Formam tortul: se pune pe un platou prima foaie de blat, se adauga crema, apoi cirese, se adauga a doua foaie de blat, crema si cirese, iar ultima foaie de blat. Se imbraca tortul in crema si se decoreaza dupa preferinta cu cirese si crema.

Servire:

Se serveste rece.

No hay comentarios:

Publicar un comentario