Strudel cu mere
Ingrediente:
Aluat frantuzesc:
500 gr faina alba tip 480,
500 gr margarina,
otet,
sare apa rece.
Umplutura:
6 mere,
150 gr zahar,
10 gr stafide,
scortisoara,
30 gr gris
Decor:
zahar pudra vanilat.
Mod de preparare:
Aluatul se obtine conform retetei de aluat frantuzesc. Pentru umplutura avem nevoie de mere sanatoase, acestea se curata de coaja si se rad. Intr-o cratita punem zaharul, merele rase si untul . Se amesteca si se pun la fiert la foc mic. Se amesteca pe parcursul fierberii si se lasa sa fiarba pana se incorporeaza 3 sferturi din zeama. Cand este gata se lasa sa se raceasca, se adauga la sfarsit scortisoara. Aluatul se lucreaza la rece, se intinde o foaie cu ajutorul merdenelei, se adauga un sir de umplutura , se ruleaza strans si se taie foaia cu un cutit incalzit. Se taie apoi ruloul obtinut in bucati de cca 12-15cm, se pun intr-o tava neunsa, stropita cu apa si se introduc in cuptorul incins. Nu se deschide usa cuptorului in primele 15 minute. Cand s-au copt se lasa sa se raceasca putin si se pudreaza cu zahar farin. Din restul de aluat se formeaza strudele.
Servire:
Se servesc calde sau reci.

No hay comentarios:
Publicar un comentario