Rulada cu zmeura
Ingrediente:
Foaie de rulada:
3oua,
70 gr zahar,
70 gr faina,
o lingurita praf de copt,
un praf de sare.
Crema:
2oua,
100 ml lapte,
150 gr zahar,
vanilie,
500 gr frisca.
Decor:
Sirop de zmeura,
crema de vanilie,
zmeura,
nuca de cocos.
Mod de preparare:
Foaia de rulada: se separa ouale, albusurile se pun intr-un bol, galbenusurile intr-un castron. Se mixeaza , iar treptat se adauga zaharul. Cand albusurile s-au omogenizat bine si zaharul s-a dizolvat se adauga galbenusurile mixate in prealabil. Se adauga faina amestecata cu praf de copt si praful de sare. Se amesteca usor pana se incoproreaza. Compozitia se pune pe o hartie de copt de dimensiunea unei tavi , se intinde usor,se introduce in coptorul incalzit si se lasa la copt. Cand foaia de rulada s-a copt se scoate din cuptor si se pudreaza cu faina. Se intoarce cu fata pe un blat de lemn, se umezeste cu un burete umed hartia de copt si o desprindem usor. Dupa desprindere se pun foile pe hartie. Crema: Intr-un vas omogenizam ouale cu zahar si lapte. La foc mic punem vasul cu aceasta compozitie si amestecam pana se ingroasa. Se adauga la final vanilia si se lasa la rece. Separat se bate frisca , si treptat se adauga compozitie de crema rece. Se omogenizeaza pana obtinem o crema spumanta. Pe foia de rulada se adauga din loc in loc sirop de zmeura, apoi adaugam crema astfel incat sa obtinem un strat uniform. Se ruleaza cu mare grija si se introduce la rece. Peste cca 2 ore se imbraca intr-un strat subtire de crema, se presara nuca de cocos, si se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama calda. Se decoreaza fiecare portie cu zmeura.
Servire:
Se serveste rece.

No hay comentarios:
Publicar un comentario