jueves, 9 de mayo de 2013

Rulada cu ciocolata si zmeura

                        Rulada cu ciocolata si zmeura



 










Ingrediente:

Foaie de rulada:

 3oua,
70 gr zahar,
 70 gr faina,
 o lingurita praf de copt,
un praf de sare.

Crema:

2oua,
100 ml lapte,
150 gr zahar,
 vanilie,
500 gr frisca.

Decor:

Sirop de zmeura,
ciocolata cuvertura,
zmeura,
crema.

Mod de preparare:

Foaia de rulada: se separa ouale, albusurile se pun intr-un bol, galbenusurile intr-un castron. Se mixeaza , iar treptat se adauga zaharul. Cand albusurile s-au omogenizat bine si zaharul s-a dizolvat se adauga galbenusurile mixate in prealabil. Se adauga faina amestecata cu praf de copt si praful de sare. Se amesteca usor pana se incoproreaza. Compozitia se pune pe o hartie de copt de dimensiunea unei tavi , se intinde usor,se introduce in coptorul incalzit si se lasa la copt. Cand foaia de rulada s-a copt se scoate din cuptor si se pudreaza cu faina. Se intoarce cu fata pe un blat de lemn, se umezeste cu un burete umed hartia de copt si o desprindem usor. Dupa desprindere se pun foile pe hartie. Crema: Intr-un vas omogenizam ouale cu zahar si lapte. La foc mic punem vasul cu aceasta compozitie si amestecam pana se ingroasa. Se adauga la final vanilia si se lasa la rece. Separat se bate frisca , si treptat se adauga compozitie de crema rece. Se omogenizeaza pana obtinem o crema spumanta. Pe foia de rulada se adauga din loc in loc sirop de zmeura, apoi adaugam crema astfel incat sa obtinem un strat uniform. Se ruleaza cu mare grija si se introduce la rece. Peste cca 2 ore se imbraca intr-un strat subtire de crema, se introduce la rece pentru cca 5 minute. Ciocolata cuvertura se topeste intr-un vas pus pe baie de abur, se adauga cateva picaturi de ulei pentru diluare. Se scoate rulada de la rece si se imbraca in ciocolata. Se introduce din nou la rece pentru cateva minute. Se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama incalzita. Se decoreaza fiecare portie cu zmeura.

Servire:

Se serveste rece.

No hay comentarios:

Publicar un comentario