Prajitura Padurea Neagra
Ingrediente:
Blat:
5 oua,
30 gr cacao,
120 gr faina,
1 praf de copt,
120 gr zahar.
Crema:
3 oua,
10 gr gelatina,
500 gr frisca vegetala,
200 ml smanatana,
200 ml lapte,
150 gr zahar,
vanilie.
Umplutura:
Decor:
jeleu,
visine
Mod de preparare:
Blatul se realizeza astfel: albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam galbenusurile , sare. Cand albusurile sunt gata se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri, sare, cacao. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se lasa la copt in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala. Cand s-a racit se taie in doua foi. Crema diplomat: intr-un vas punem gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale, omogenizam bine. Vasul se pune pe Baine-Marie si amestecam din cand in cand . Cand s-a ingrosat o luam si o lasam la racit. Se bate frisca cu smantana ,lapte si vanilie. Cand crema este aproape rece se adauga frisca si amestecam usor pana se incorporeaza . Visinele pot fi folosite si inghetate, se tin minim o ora cu 40 gr zahar.Blatul se taie in doua parti, prima parte se pune pe o tava intinsa, se adauga visinele, un start de crema diplomat apoi a doua foaie, ultimul start find de crema. Se intinde uniform cu ajutorul unei spatule si se introduce la rece pentru 3 ore. Cand este gata se decoreaza cu jeleu rosu si visine in functie de preferinta.
Servire:
Se serveste rece.

No hay comentarios:
Publicar un comentario