Prajitura Dalmatian
Ingrediente:
Blat:
5 oua,
10 gr cacao,
130 gr faina,
1 praf de copt,
120 gr zahar.
Crema:
150 gr zahar pentru caramel,
1 ou,
100 lapte,
1 pachet unt,
vanilie.
Glazura:
ciocolata si crema
Mod de preparare:
Blatul se realizeza astfel: albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam galbenusurile , sare. Cand albusurile sunt gata se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri, sare. Compozitia se imparte in doua parti, o parte cu trei sferturi, adica partea care va fi alba, si un sfert pentru compozitia cu cacao. Faina se amesteca cu praful de copt si se repartizeaza uniform pentru ambele parti, astfel incat in compozitia cu cacao se pune mai putina faina. Compozitia alba obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt, iar compozitia cu cacao se pune intr-un pos si se adauga din loc in loc, astfel incat sa obtinem o compozitie cu buline .
Se introduce tava la copt in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala. Cand s-a racit se taie in doua foi.
Separat se formeaza crema:
Intr-o cratita se pune zaharul la caramelizat, dupa caramelizare se adauga laptele amestecat cu oul si praful de sare. Se amesteca si se lasa sa fiarba cca 4 minute. se lasa apoi la rece. Cand compozitia s-a racit se omogenizeaza cu untul, se adauga vanilia dupa gust. Blatul taiat in doua foi se umple cu crema obtinuta, se glazureaza deasupra cu ciocolata cuvertura topita si se decoreaza dupa preferinta cu crema. Se portioneaza dupa ce ciocolata s-a intarit cu ajutorul unui cutit incalzit in apa fierbinte.
Servire:
Se serveste rece la o cafea aromata.

No hay comentarios:
Publicar un comentario