Prajitura cu nuca
Ingrediente:
Blat:
5 oua,
150 gr zahar,
1 praf de copt,
200 gr faina
Crema:
1 pachet de margarina,
300 gr nuca,
50 gr fineti,
1 lingura de cacao,
200 gr zahar farin.
Glazura:
nuca si ciocolata rasa.
Mod de preparare:
Blat: Se bat 5 albusuri spuma cu 30 ml apa calda, se adauga 100 gr zahar. Separat se bat 5 galbenusuri cu 50 gr zahar si 30 ml apa calda puse pe rand. Se amesteca usor cu albusurile,cu nuca macinata ,faina si praful de copt. Se coace intr-o tava intinsa si tapetata cu hartie de copt. Crema: Margarina se fierbe cu fineti pe baine marie, se adauga zaharul farin , se spumeaza bine. Adaugam cacao si nuca si amestecam bine. Dupa ce blatul s-a racit se taie in 3 foi, se umple cu crema , deasupra se unge cu un strat subtire de crema , se presara nuca macinata si ciocolata.
Servire:
Se serveste rece.

No hay comentarios:
Publicar un comentario