miércoles, 15 de mayo de 2013

Prajitura cu mere si ciocolata alba

              Prajitura cu mere si ciocolata alba











Ingrediente:

Blat:

 6 oua,
120 gr zahar,
1/2 plic praf de copt,
150 gr faina,
1 praf de sare.

Umplutura:

 4 mere,
 100 gr unt,
scortisoara,
100 gr zahar

 Decor:

ciocolata alba

Mod de preparare:

Prepararea blatului: dupa separarea oualelor, batem albusurile cu 40 ml apa , adaugam zaharul treptat si se bate bine astfel incat daca intoarcem bolul, albusul sa nu cada. Se mixeaza si galbenusurile cu 10 ml apa , se adauga peste albusuri. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea si se amesteca cu albusurile si galbenusurile. Se amesteca usor , compozitia obtinuta se pune la copt intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul incalzit si se lasa pana se coace. Dupa coacere se lasa sa se raceasca. Pentru umplutura avem nevoie de mere coapte, acestea se curata de coaja si se rad. Intr-o cratita punem zaharul, merele rase si untul . Se amesteca si se pun la fiert la foc mic. Se amesteca pe parcursul fierberii si se lasa sa fiarba pana se incorporeaza 3 sferturi din zeama. Cand este gata se lasa sa se raceasca, se adauga la sfarsit scortisoara. Pentru decor avem nevoie de ciocolata alba menaj.
Blatul se taie in 2 foi egale. Pe o tava se pune prima foaie de blat, se adauga umplutura , mai oprim o idee pt decor, se adauga a doua foaie, deasupra se intinde un strat subtire de umplutura, apoi se decoreaza cu ciocolata alba topita pe baie-marie cu ajutorul unui cornet de hartie.
Se lasa la rece pentru 1 ora si se portioneaza. Este o prajitura foarte delicioasa.

Servire:

Pofta Buna!

No hay comentarios:

Publicar un comentario