viernes, 24 de mayo de 2013

Prajitura cu mere si caramel

                  Prajitura cu mere si caramel

 











Ingrediente:

Aluat:

4 oua,
120 gr margarina ,
 250 gr faina,
180 ml frisca lichida ,
170 gr zahar,
1 praf de copt,
 vanilie ;

 Umplutura mere:

 mere,
 marmelada de capsuni,
 stafide,
lichior de capsuni;

 Decor:

frisca batuta ,
 frunze de menta ;

Caramel:

 zahar pentru vasul in care coacem prajitura.

Mod de preparare:

Intr-un vas din Yena in forma dreptunghiulara punem zaharul pentru caramel la topit. cca 100 gr. Se amesteca usor si cand devine de o culoare aurie ridicam vasul de pe foc si miscam usor astfel incat sa se tapeteze toti peretii. Merele se curata de coaja , de casuta cu samburi se se pun in vasul tapetat cu caramel. In mere adaugam marmelada sau dulceata de capsuni, stafide inmuiate in lichior. Separat formam compozitia pentru aluat. Intr-un vas omogenizam margarina cu zaharul, adaugam ouale, vanilia si frisca .
Amestecam faina cu praful de copt si se amesteca bine pana ce aluatul devine omogen. acest aluat se pune cu lingura printre mere,se uniformizeaza bine si se introduce in cuptorul incalzit. Cand s-a copt bine si se scoate din cuptor se rastoarna imediat pe platou, astfel risti sa o scoti rupta. Cand s-a racit complet se imbraca in frisca batuta se portioneaza si se decoreaza cu frunze de menta.

Servire:

Se serveste rece.

No hay comentarios:

Publicar un comentario