Prajitura cu gem si nuca
Ingrediente:
250 gr unt ,
4 oua,
250 gr zahar,
300 gr faina,
1 plic praf de copt,
zahar vanilat,
un praf sare,
stafide,
75 ml lapte,
gem de capsuni,
nuca.
Mod de preparare:
Untul topit se omogenizeaza cu zahar, zaharul vanilat si praful de sare, se amesteca bine. Se adauga pe rand cele 4 oua intregi si se mixeaza continuu. Faina se amesteca cu praful de copt , apoi se adauga peste oua, alternand cu lapte. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit si se lasa la foc mic pana se coace. Dupa coacere se adauga gemul , se intinde uniform , se adauga nuca macinata si se mai introduce la cuptor inca 10 minute.
Servire:
Se serveste rece, ca desert la o cafea.

No hay comentarios:
Publicar un comentario