Placinta cu pepene
Ingrediente:
1 pahar apa minerala ,
1 pahar de zahar,
1 pahar de ulei,
1 praf de copt,
vanile,
un praf de sare,
vanilie,
faina cat cuprinde.
Umplutura:
500 gr pepene (partea verde si putin din cea rosie),
100 gr zahar,
40 gr margarina.
Decor:
zahar vanilat farin.
Mod de preparare:
Se amesteca apa cu zaharul, uleiul, praful de copt stins in otet, praful de sare, vanilia si faina cat cuprinde sa obtinem o coca care sec dezlipeste dupa mana. Separat se obtine umplutura din pepene ras pe razatoare, pus la fiert cu margarina si zahar. Se lasa pana scade. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se pune jumatate din compozitie intinsa , se adauga umplutura dupa ce s-a racit , se intinde si a doua foaie, peste umplutura. Se pune in cuptor si se lasa pana se coace. Se portioneaza cand s-a racit dupa copt si se pudreaza cu zahar vanilat farin.
Servire:
Se serveste rece, alaturi de cafea.

No hay comentarios:
Publicar un comentario