Pages - Menu

jueves, 16 de mayo de 2013

Piscoturi de sampanie

                       Piscoturi de sampanie











Ingrediente:

6 oua,
250 gr zahar,
 un praf de sare,
 260 gr faina,
 vanilie,
35 gr zahar farin.

Mod de preparare:

Ouale se separa , albusurile intr-un bol , iar galbenusurile in alt bol impreuna cu praful de sare si vanilie. Pentru stabilitatea spumei de albus , 75 gr zahar se intinde pe suprafata tavii acopeite cu hartie si se incalzeste pana la temperatura de 55-60 gr C fara sa isi modifice culoarea. Se bat albusurile spuma cu zaharul rece, iar zaharul fierbinte se adauga treptat favorizand un proces de semicoagulare. Se adauga apoi galbenusurile mixate cu praful de sare si vanilie, se adauga albusurile peste galbenusuri , se adauga treptat faina si se amesteca usor. Se incalzeste cuptorul la 120 gr , tava se tapeteaza cu hartie de copt, si cu ajutorul unui pos cu dui (forma rotunda) se toarna forme lungi de 8-10 cm care se pudreaza la suprafata cu zahar farin. Se indeparteaza surplusul de zahar si se coc. Dupa coacere se desprind imediat de pe hartie. Dupa racire se folosesc ca semipreparate.

Servire:

Se servesc ca fursec.

No hay comentarios:

Publicar un comentario