Ingrediente:
Aluat:
800 gr foietaj;
Umplutura:
150 gr gris,
200 gr branza telemea,
vanilie,
2 galbenusuri.
Mod de preparare:
Intr-o cratita cu 200 ml apa se adauga un praf de sare si se pune la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba se adauga grisul in ploaie si se amesteca rapid cu telul pana se ingroasa si se da la rece. Branza telemea se rade intr-un bol, se adauga grisul fiert si racit, galbenusurile si amestecam usor. O tava se tapeteaza cu hartie. Pe o masa rece se intinde foietajul, se imparte in parti egale cu diametrul de 15×10 cm, pe fiecare parte se adauga umplutura si se pliaza. Se introduce tava in cuptorul incins si se lasa la copt, pana devin auri.
Servire:
Se servesc calde sau reci, ca aperitiv

No hay comentarios:
Publicar un comentario