jueves, 16 de mayo de 2013

Pateuri cu branza

                             Pateuri cu branza




Ingrediente:

Aluat:

 800 gr foietaj;

Umplutura:

 150 gr gris,
 200 gr branza telemea,
 vanilie,
2 galbenusuri.

Mod de preparare:

Intr-o cratita cu 200 ml apa se adauga un praf de sare si se pune la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba se adauga grisul in ploaie si se amesteca rapid cu telul pana se ingroasa si se da la rece. Branza telemea se rade intr-un bol, se adauga grisul fiert si racit, galbenusurile si amestecam usor. O tava se tapeteaza cu hartie. Pe o masa rece se intinde foietajul, se imparte in parti egale cu diametrul de 15×10 cm, pe fiecare parte se adauga umplutura si se pliaza. Se introduce tava in cuptorul incins si se lasa la copt, pana devin auri.

Servire:

Se servesc calde sau reci, ca aperitiv

No hay comentarios:

Publicar un comentario