Pages - Menu

miércoles, 15 de mayo de 2013

Minitarte cu capsuni

                       Minitarte cu capsuni











Ingrediente:

Aluat tarta:

250 gr unt,
200 gr zahar farin,
 4 galbenusuri,
1 praf de sare,
vanilie,
coaja de lamaie rasa,
 faina maxim 400 gr.

Crema:

300 ml lapte,
90 gr zahar,
50 gr faina,
 2 oua,
 vanilie.

Decor:

capsuni,
frunzulite de menta,
 jeleu transparent.

Mod de preparare:

Pregatim formele pentru minitarte si aluatul . Untul la temperatura camerei se pune intr-un bol si se omogenizeaza cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile si se bate bine. Se adauga coaja de lamaie rasa, praful de sare apoi faina si se incorporeaza usor, astfel incat sa obtinem un aluat care poate fi modelat. Formele de tarte curate, neunse se imbraca cu o foaie potrivita ca grosime de aluat. Se finiseaza bine fiecare minitarta, se pun intr-o tava si se coc. Sunt gata cand au o culoare aurie, apoi se lasa la rece. Dupa racire se scot din forme si se pun pe o tava.
Crema: 500 ml laptele se pune la fiert, separat intr-un bol mixam zaharul cu ouale, faina, 100 ml lapte, un praf de sare, vanilie si se toarna cand laptele a dat in clocot. Se amesteca continuu pana se ingroasa. Crema calda se toarna in fiecare minitarta si se lasa la rece. Cand sunt racite suficient se decoreaza cu capsuni si frunzulite de menta, apoi se toarna jeleu transparent. Se lasa la rece.

Servire:

Se servesc dupa preferinta cu frisca.

No hay comentarios:

Publicar un comentario