jueves, 16 de mayo de 2013

Macaroane cu nuca

                          Macaroane cu nuca












Ingrediente:

300 gr macaroane,
 150 gr miez de nuca,
vanilie,
 un praf de sare,
 80 gr zahar,
 50 gr margarina.

Mod de preparare:

Macaroanele se fierb in apa cu sare pentru 10 minute, apoi se scurg de apa in care au fiert, se trec prin jet de apa rece. Se pun intr-o sita la scurs.
Separat miezul de nuca se pune intr-o tigaie de teflon si se amesteca continuu cu o paleta din lemn pentru a se coace uniform. Cand sunt gata se lasa la rece pentru a se putea zdrobi. Intr-o cratita se pune margarina si se topeste la foc mic, se adauga nuca macinata, vanilia, zaharul si praful se sare, se amesteca cateva minute.
La sfarsit se adauga macaroanele si se amesteca usor pentru un aspect uniform.

Servire:

Se servesc calde dupa preferinta se poate adauga si miere.

No hay comentarios:

Publicar un comentario