Inghetata de pepene galben
Ingrediente:
1 cutie mascarpone,
400 ml frisca vegetala,
2 galbenusuri,
100 ml lapte,
200 gr zahar,
o jumatate de pepene galben,
Decor:
felii de pepene galben,
frunze de menta.
Mod de preparare:
Intr-un vas punem galbenusurile, zaharul, lapte si omogernizam. Punem vasul pe baie de abur si lasam pana se ingroasa amestecand continuu. Cand compozitia s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa la rece. Separat se bate frisca pana devine spumanta. Se adauga mascarpone, pepenele pasat, compozitia cu ou rece si amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Se pune intr-un vas si se introduce la congelator. Cand comopzitia s-a inghetat se pune la cupe cu ajutorul unui cleste de inghetata. Se decoreaza cu felii de pepene galben si frunze de menta.
Servire:
Se serveste rece.

No hay comentarios:
Publicar un comentario