lunes, 6 de mayo de 2013

Inghetata cu nuca

                        Inghetata cu nuca














Ingrediente:

1 cutie mascarpone,
 400 ml frisca vegetala,
 2 galbenusuri,
100 ml lapte,
200 gr zahar,
30 gr cacao,
150 gr miez nuca.

Decor:

miez de nuca.

Mod de preparare:

Intr-un vas punem galbenusurile, zaharul, lapte, cacao si omogernizam. Punem vasul pe baie de abur si lasam pana se ingroasa amestecand continuu. Cand compozitia s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa la rece. Separat se bate frisca pana devine spumanta. Se adauga mascarpone, nuca, compozitia fiarta rece si amestecam pana obtinem o compozitie omogena. se pune intr-un vas si se introduce la congelator. Cand comopzitia s-a inghetat se pune la cupe cu ajutorul unui cleste de inghetata. Se decoreaza cu miez de nuca si frunze de menta.

Servire:

Se serveste rece.

No hay comentarios:

Publicar un comentario