Inghetata cu nuca
Ingrediente:
1 cutie mascarpone,
400 ml frisca vegetala,
2 galbenusuri,
100 ml lapte,
200 gr zahar,
30 gr cacao,
150 gr miez nuca.
Decor:
miez de nuca.
Mod de preparare:
Intr-un vas punem galbenusurile, zaharul, lapte, cacao si omogernizam. Punem vasul pe baie de abur si lasam pana se ingroasa amestecand continuu. Cand compozitia s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa la rece. Separat se bate frisca pana devine spumanta. Se adauga mascarpone, nuca, compozitia fiarta rece si amestecam pana obtinem o compozitie omogena. se pune intr-un vas si se introduce la congelator. Cand comopzitia s-a inghetat se pune la cupe cu ajutorul unui cleste de inghetata. Se decoreaza cu miez de nuca si frunze de menta.
Servire:
Se serveste rece.

No hay comentarios:
Publicar un comentario