viernes, 24 de mayo de 2013

Gutui caramel

                                Gutui caramel




Ingrediente:

2 gutui,
100 gr zahar,
150 ml frisca.

Mod de preparare:

Gutuiile se spala si se taie fiecare pe jumatate. Se curata partea cu seminte si se pun intr-o tava din yena in care am adaugat 50 gr zahar. Se adauga 50 apa si se introduc in cuptorul incalzit si se lasa 20 minute. Separat intr-o cratita se caramelizeaza restul de 50 gr zahar. Cand zaharul a devenit de o culoare roscata se adauga 100 ml apa se lasa sa fiarba 2 minute si se toarna peste gutui. Se introduce din nou la cuptor, se mai lasa 10 minute. cand gutuiile s-au patruns se scoate vasul din cuptor si se lasa la racit. Cand gutuiile sunt reci si sosul format se pun pe farfurii se orneaza cu frisca batuta si se toarna sos peste ele. Sunt un delicu simplu si rapid.

Servire:

Se servesc reci cu sos si frisca.
.

No hay comentarios:

Publicar un comentario