Gogosi cu dulceata de zmeura
Ingrediente:
500 gr faina,
1 pliculet de drojdie uscata,
un praf de sare,
50 gr zahar,
zahar vanilat,
ulei pentru prajit,
coaja rasa de lamaie,
dulceata de zmeura,
frunze de menta,
zmeura proaspata.
Mod de preparare:
Drojdia se amesteca cu apa calduta, zaharul, praful de sare, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, faina cat cuprinde astfel incat sa obtinem un aluat potrivit. Se intinde intr-o foaie mai groasa si se decupeaza cu o forma rotunda, apoi cu una mai mica.Obtinem cerculete si mici bilute, se pun apoi pe o tava unsa cu ulei si se lasa la crescut. Cand sunt crescute suficient le prajim in ulei incins si se prajesc pe ambele parti. Dupa prajire se pun pe un platou.
Servire:
Se decoreaza dupa imaginatie, cu zmeura proaspata, frunzulite de menta, zahar pudra.
Sugestii:
Se poate adauga si frisca.

No hay comentarios:
Publicar un comentario