Galuste cu prune
Ingrediente:
1 kg cartofi ,
200 gr faina,
500 gr prune,
30 gr zahar ,
200 gr pesmet,
30 gr zahar pudra,
vanilie,
scortisoara,
20 ml ulei,
2 oua,
praf de sare.
Mod de preparare:
Fierbem cartofii , ii lasam sa se raceasca si apoi ii mixam cu mixerul, adaugam ouale, praful de sare , adaugam faina si amestecam bine pana se dezlipeste de mana. Separat pana formam aluatul scoatem samburii si punem zahar in fiecare, le umplem. Aluatul se intinde in foaie, se taie patratele pentru fiecare pruna, si se imbraca fiecare pruna , care capata forma de galusca. Toate galustile se pun la fiert in apa clocotita cu sare si vanilie. Cand se ridica la suprafata inseamna ca sunt fierte. Se scot din apa, se pun la scurs 1 minut si se tavalesc apoi prin pesmet cu scortisoara. Cand se servesc se presara cu zahar vanilat.
Servire:
Se servesc calde.

No hay comentarios:
Publicar un comentario