Pages - Menu

lunes, 6 de mayo de 2013

Foietaj cu vanilie

                            Foietaj cu vanilie


 










Ingrediente:

500 gr foietaj crud.

Crema:

 800 ml lapte ,
3 oua,
250 gr zahar,
 150 gr amidon,
4 plicuri zahar vanilat.

Umplutura:

400 ml frisca vegetala,
 50 ml smantana grasa,
150 gr zahar ,
 2 plicuri zahar vanilat.

Decor:

zahar pudra.

Mod de preparare:

Foietajul crud de forma unei foi se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se portioneaza in parti egale. Se coace la foc iute pana devine rumen si uscat, desprins in foi. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Separat pregatim crema de vanilie. Am folosit amidon , deoarece ii confera o consistenta fina.
Intr-un bol punem ouale, zaharul si amidonul se amesteca bine, apoi se subtiaza cu 200 ml lapte rece.Restul de lapte se pune la fiert .In momentul cand laptele a dat in fiert se adauga compozitia formata si se amesteca continuu. Se lasa sa fiarba incontinuare pana ce se ingroasa. Cand este gata adaugam zaharul vanilat si amestecam. Se lasa sa se raceasca cateva minute. Fiecare bucata de foietaj copt se desprinde in partea dreapta ca un plic , se unplu cu crema de vanilie calda apoi se lasa la rece. Separat se omogenizeaza frisca vegetala cu smantana, zahar si zahar vanilat. Cand crema de vanilie s-a racit cu ajutorul unui pos cu sprit adaugam frisca. Prajiturile formate se pun pe chese si se decoreaza cu zahar farin.

Servire:

Se servesc reci.

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario