miércoles, 22 de mayo de 2013

Ecler cu ciocolata

                             Ecler cu ciocolata











Ingrediente:

Coji:

35 ml ulei,
70 ml apa,
70 gr faina,
3 oua,
 un praf de sare.

Crema de vanilie:

300 ml lapte,
 90 gr zahar,
 50 gr faina,
 2 oua, vanilie.

Glazura:

cicolata cuvertura

Mod de preparare:

Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana atinge punctul de fierbere, se adauga intreaga cantitate de faina, se amesteca cu paleta repede pentru a asigura inglobarea intregii cantitati de faina, pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului. Se retrage continuand amestecarea pana scade temperatura. Se incorporeaza ouale ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer. Turnarea aluatului se face cu posul cu sprit, in batoane de 10-12 cm. Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (180 gr), apoi la tempaeratura moderata (120 gr), fara a deschide cuptorul in primele 10-15 minute. Coaja dupa coacere trebuie sa fie uscata. Capacele la eclere se taie numai pe o latura . Se umplu cu crema de vanilie calda. Se glazureaza cu ciocolata cuvertura.

Servire:

Se servesc reci.

No hay comentarios:

Publicar un comentario