sábado, 25 de mayo de 2013

Covrigei cu susan

                             Covrigei cu susan












Inngrediente:

1 kg faina,
2 galbenusuri,
15 gr drojdie,
200 gr zahar,
 200 ml lapte,
 200 gr margarina,
 vanilie,
 susan,
 sare.

Mod de preparare:

In laptele caldut dizolvam zaharul, apoi amestecam cu drojdia, amestecam bine, adaugam galbenusurile si apoi faina. Se adauga sarea si amestecam pana se incorporeza bine faina, daca mai este nevoie mai adaugam lapte. Se framanta 5 minute apoi adaugam margarina topita. Usor, usor pana se incorporeaza framantam si se lasa la crescut 30 minute. Intre timp ungem o tava cu margarina. Dupa ce a crescut aluatul il modelam sub forma de covrigei rotunzi, sau in forma de 8. Dupa modelare ii punem in tava ii ungem cu ou (albusul ramas) si presaram deasupra susan. Se introduce tava in cuptorul incalzit la 180 gr. Se lasa pana devin aurii.

Servire:

Se servesc calzi sau reci.

Sugestii:

Cu acesti covrigei pot fi serviti colindatorii.

No hay comentarios:

Publicar un comentario