miércoles, 22 de mayo de 2013

Cornuri pufoase

                           Cornuri pufoase











Ingrediente:

Aluat:

500 gr faina,
20 gr drojdie,
100 ml lapte,
2 oua ( 1 ou pentru uns deasupra),
80 gr zahar,
 sare,
50 gr unt,
 coaja de lamaie,
20 ml ulei pentru format cornurile.

Umplutura:

 4 mere,
50 gr zahar,
2 plicuri zahar vanilat.

Mod de preparare:

Umplutura se realizeaza inainte de a prepara aluatul. Merele se rad si se pun impreuna cu zaharul la calit,se adauga untul, si se lasa sa pe foc pana scade zeama. Se adauga la sfarsit zaharul vanilat , se amesteca usor si se lasa la rece.
Preparam aluatul astfel: faina se pune intr-un vas , se adauga drojdia dizolvata in 50 ml lapte caldut, separat se amesteca zaharul cu sare, coaja de lamaie, oul cu lapte. Se amesteca usor, se adauga untul topit. Daca mai este nevoie se adauga faina. Se framanta bine si se lasa la dospit 20 minute. Aluatul se imparte in bucati egale si se intind cu ajutorul merdenelei pe o masa unsa cu ulei, se adauga umplutura si se ruleaza. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pun cornurile, se ung cu ou batut si se coc la foc moderat. Sunt gata cand au capatat o culoare aurie.

Servire:

Se servesc calde sau reci pudrate cu zahar farin.

No hay comentarios:

Publicar un comentario