Cornuri cu branza
Ingrediente:
Aluat frantuzesc:
500 gr faina alba tip 480,
500 gr margarina,
0,010 ml otet,
0,025 gr sare,
150 gr faina (pentru turat),
250 ml (aprox) apa .
Umplutura:
300 gr branza telemea,
2 galbenusuri.
Mod de preparare:
Umplutura:Branza telemea se zdrobeste apoi se mixeaza cu galbenusurile.
Aluatul frantuzesc: Se cerne faina pe o planseta, se face la mijloc o adancitura in care se toarna otetul, o parte din apa, sarea, si se amesteca, cu mana, pana sa topeste sarea, apoi se ia tot cate putin din faina de pe margini, se amesteca bine astfel incat sa nu ramana cocoloase. Se lucreaza destul de repede. Cand aluatul este gata, se aduna in forma de minge , se cresteaza cu un cutit si se lasa sa se odihneasca cca 10 minute. margarina se da pe razatoare se amesteca cu faina (50 gr), apoi i se da o forma dreptunghiulara, se acopera cu folie alimentara si se pune la rece.Pe blatul de lucru, bine curatat si prafuit cu faina, se pune aluatul si cu ajutorul merdenelei se intinde o foaie, de preferinta dreptunghiulara si groasa de circa 1 cm. Margarina, avand forma dreptunghiulara si marime mai mica decat foaia de aluat, se aseaza deasupra, pe mijloc, apoi, marginile aluatului se intorc, deasupra margarinei, in forma de plic.Se acopera, se lasa la odihnit, la rece, 10 minute.Se presara din nou faina pe blatul de lucru, se intinde foaia de aluat din nou (acelasi procedeu- forma dreptunghiulara impaturata plic), se pune din nou la rece pentru 10 minute. Procedeul se repeta de 4. Se intinde o foie de aluat, se taie in patrate, apoi fiecare patrat se taie oblic. Pe fiecare bucata de aluat se adauga umplutura, se ruleaza si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu galbenus, apoi se introduc in cuptorul incins si se lasa la copt. Cand sunt gata se prezinta pe platou.
Servire:
Se servesc calde sau reci.

No hay comentarios:
Publicar un comentario