Pages - Menu

sábado, 25 de mayo de 2013

Clatite cu inghetata

                           Clatite cu inghetata













Ingrediente:

Foi de clatite :

2 oua,
 800 ml lapte,
 1 praf de sare,
50 gr zahar,
esenta de vanilie,
 150 ~ 200 gr faina,
ulei pentru prajit,

Umplutura:

 dulceata de visine

Pentru decor:

inghetata de vanilie si dulceata de visine

Mod de preparare:
Intr-un bol batem oul, adaugam usor laptele, vanilia, praful de sare si zaharul amestecand continuu.
La final adaugam toata faina si amestecam rapid pana se incorporeaza. Se incinge o tigaie teflonata, adaugam cateva picaturi de ulei, miscam usor apoi adaugam 1 lus (polonic) de compozitie si rapid miscam tigaia astfel incat aluatul sa acopere toata suprafata.
Se coace clatita la foc mediu cateva minute, cand incepe sa se desprinda de pe margini si este coapta se intoarce rapid. Se lasa sa se coaca si pe a doua parte cateva secunde.
Operatiunea se continua
Se umplu clatitele pe a doua fata coapta, adaugam compozitie se pliaza marginile.
Se pun pe farfurie cate doua, se decoreaza cu dulceata de visine si inghetata de vanilie.
Cantitatea o stabiliti in functie de preferinta
Un desert minunat !

No hay comentarios:

Publicar un comentario